Over Mirjam

Gepromoveerd wetenschapper, adviseur, spreker en voormalig journalist. Gespecialiseerd in framing van lastige verhalen. Helpt organisaties in het vinden van de juiste beelden en de juiste taal: hoe vergroot je het draagvlak voor je boodschap?

Met een achtergrond in de journalistiek, weet ik hoe ingewikkeld het is om complexe onderwerpen voor het voetlicht te brengen. Het liefst werk ik met thema’s die snel leiden tot maatschappelijke onrust. Kernenergie en gentech, vluchtelingen en ontwikkelingssamenwerking, probleemwijken en de multiculturele samenleving. Het zijn uiteenlopende thema’s maar ze hebben één ding gemeen: ze maken vaak felle discussies en emoties los. Voor bestuurders, beleidsmakers en communicatie-experts is niet gemakkelijk om de juiste toon te vinden. Voor mij is het een uitdaging hen daarbij te helpen.

In Tilburg studeerde ik af als journalist. Jarenlang werkte ik voor de landelijke media. In Utrecht haalde ik cum laude mijn master sociale geografie. Vervolgens promoveerde ik in Nijmegen en Leuven op de framing van wereldwijde armoede.

Al tijdens mijn promotieonderzoek hielp ik tientallen maatschappelijke organisaties in Nederland en Vlaanderen met hun communicatie. Ik adviseerde hen bij het strategisch kiezen voor frames waarmee ze hun impact konden vergroten. Al snel breidde mijn onderzoeks- en advieswerk zich uit naar andere maatschappelijke onderwerpen. Zo ben ik nauw betrokken bij OnMigration. Dit platform zet zich in voor meer draagvlak voor migratie en de opvang van vluchtelingen. Ook ben ik onderzoeker en adviseur van RePlanet, een grassroots-beweging die zich inzet voor een schone planeet zonder armoede. En via CuriCos organiseer ik Abdijsessies. Dat zijn inspiratiedagen in Limburgse en Brabantse kloosters om mensen op te laden met een meer optimistisch en daadkrachtig wereldbeeld.

Afgelopen jaren hielp ik tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties en overheden met hun communicatie over complexe en gevoelige onderwerpen. Worstel jij met een lastig verhaal? Neem contact met me op. Ik help je graag om je boodschap te versterken.

Krijg je verhaal beter over het voetlicht en win draagvlak voor jouw missie.