Onderzoeker, adviseur en spreker over maatschappelijk gevoelige thema’s

Spreken

Regelmatig word ik uitgenodigd om te spreken voor maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijsinstellingen. Ook ben ik te gast in radioprogramma’s en podcasts. Een centraal thema in mijn presentaties is hoe beeldvorming via de media onze blik op de wereld bepaalt.

De rol en invloed van media

Ik vind het belangrijk dat mensen inzicht hebben in de manier waarop de media werken. Media richten zich op vooral op uitzonderlijke en negatieve gebeurtenissen, die vandaag aan de hand zijn. Zowel oplossingen voor deze problemen als positieve onderliggende trends blijven daardoor buiten beeld. Wat daarvan de gevolgen zijn en waarom dat een probleem is – daarover gaan mijn presentaties.

Daarnaast geef ik lezingen, interviews en workshops over thema’s die raken aan mijn onderzoek, zoals de beeldvorming van vluchtelingen, ontwikkelingssamenwerking en kernenergie.

Abdijsessies: inspireer en word geïnspireerd

Samen met Ralf Bodelier en Felix Meurders organiseer ik Abdijsessies in Brabantse, Gelderse en Limburgse kloosters. Tijdens deze 48-uurs inspiratiesessies laden we deelnemers op met een optimistisch, bemoedigend en daadkrachtig wereldbeeld. Mijn presentaties gaan over de invloed van de media en strategieën om alarmerend nieuws de baas te blijven.