Onderzoeker, adviseur en spreker over maatschappelijk gevoelige thema’s

Brigit van de Wijngaard (48) uit Oss: “Ik wil geen asielzoekers in mijn straat”

“Van mevrouw Merkel mogen ze allemaal komen, de vluchtelingen uit moslimlanden. Hele bootladingen met asielzoekers hebben we al binnengehaald. Wir schaffen das, zegt Merkel. Maar we schaffen het helemaal niet. Het zijn er te veel, ze komen van overal en ze brengen uitheemse culturen en geloven met zich mee. Dat is vragen om problemen.

Ook in onze buurt willen ze nu vluchtelingen huisvesten. Vier alleenstaande Syrische mannen. Ik ben daar fel op tegen. Niemand kan ons garanderen dat het geen verkrachters zijn. Je weet hoe ze in die cultuur over vrouwen denken. Ze hebben daar andere normen: als ze een vrouw zonder hoofddoek zien, dan mogen ze die gewoon pakken. Mijn dochter kan straks niet meer zomaar over straat.

De komst van die Syrische mannen maakt me bang. Ze hebben geen werk en geen geld. Wat doe je dan? Je gaat inbreken, of een kassa leegroven. De misdaad in ons land wordt steeds harder. Dat hangt samen met de import uit culturen waar ze plat geweld gewoon accepteren. En je weet nooit of er geen terroristen tussen zitten. Die vermommen zich vaak als asielzoeker om ongemerkt de grens over te komen. Niemand die het in de gaten heeft en voor je het weet zitten ze in je straat. Het is wachten tot iemand in Nederland zich met een bomgordel opblaast.

Gelukszoekers
Natuurlijk zijn er vluchtelingen bij die echt hulp nodig hebben. Maar de meesten zijn gelukszoekers. Ze verwachten ze dat ze hier met open armen worden ontvangen. Dat ze binnen twee weken een huis, een uitkering en een Miele krijgen. Het binnenloodsen van zoveel mensen met zo’n andere cultuur is vragen om problemen. Voor je het weet staat ons land vol met moskeeën, kun je niet meer in korte rok op straat en wordt het homohuwelijk weer de nek omgedraaid.

En wanneer krijgen we nu eens te horen wat het ons allemaal kost? Het grootste deel van die asielmigranten heeft geen werk en krijgt ook geen werk. Ze profiteren eindeloos van onze belastingcenten en pikken intussen onze woningen in. Mijn zoon van 23 wil dolgraag een huis, maar hij krijgt er geen. En zo’n asielgezin heeft na vier maanden een woning. Waar zijn we dan mee bezig?

Ik ben niet tegen asielzoekers. Mensen die echt hulp nodig hebben, moeten die krijgen. Maar waarom in ons land? Waarom in onze buurt? Laat ze in hun eigen regio blijven. Wij kunnen onmogelijk iedereen opvangen.”

 

Brigit van de Wijngaard is een gefingeerde naam. Haar verhaal is gebaseerd op mediaberichten over de komst van asielzoekers (RTL, Omroep Brabant, AD), uitspraken van de PVV en reacties op Geenstijl.nl.

Nu delen: