Onderzoeker, adviseur en spreker over maatschappelijk gevoelige thema’s

48 uur inspiratie door vooruitgang: Abdijsessies in 2021

Ben je wel klaar met al dat gesomber & zwartkijkerij? Met het op-de-handen-blijven-zitten, het cynisme en neiging om de-wereld-de-wereld-te-laten? Heb je zin om weer aan de slag te gaan? Voor een beter Nederland en een betere wereld? Om er als vanouds op te vertrouwen dat je inzet resultaat heeft?

Laat je dan aanmoedigen tijdens een 48-uur abdijsessie ‘Inspireren met Vooruitgang’ van World in Progress. Felix Meurders, dr. Ralf Bodelier en dr. Mirjam Vossen laden je in amper drie dagen op met een optimistisch en daadkrachtig wereldbeeld. In 2021 doen we dat drie keer: in januari, in mei en in september. De locatie is dit jaar ‘Regina Carmeli’, de abdij van de zusters Karmelietessen te Sittard in Limburg.

Ja: er zijn grote en minder grote problemen, van fakenews en filterbubbels tot de toekomst van onze kinderen en klimaatverandering. En ja, niemand weet nu nog hoe ze uit gaan pakken. Maar: we hebben onze problemen altijd al opgelost. Waarom zouden we dat nu niet gaan doen? Bovendien kun je je afvragen of onze problemen wel zoveel groter zijn dan de problemen van onze ouders en grootouders.

Zowel Nederland als de wereld buiten ons land staan er veel beter voor dan we denken. Oorlogen, terrorisme, moorden en andere vormen van geweld nemen al decennia af. Het aantal mensen met honger en in extreme armoede daalt fors. Kinder- en moedersterfte verdwijnen nu ook in Azië en Afrika. Steeds minder landen voeren de doodstraf uit, terwijl het aantal landen groeit waar homo’s kunnen trouwen. En problemen als klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit staan inmiddels hoog op alle politieke agenda’s.

In de ‘Abdijsessie Inspireren met Vooruitgang’ leer je hoe de media onze blik op de werkelijkheid ongewild misvormen. En hoe je die misvorming kunt corrigeren door grote mondiale uitdagingen in een historisch en oplossingsgericht perspectief te plaatsen. Bovendien leer je hoe je je inspiratie en nieuwe inzichten over kunt brengen op collega’s, werknemers leerlingen en partners. Na de minicolleges, inspiratiesessies, gesprekken, korte wandelingen, film, maaltijden, koffie en abdijbiertjes treed je de wereld buiten de kloostermuren handenwrijvend en opgeladen met nieuwe kennis weer tegemoet.

De Abdijsessies staan open voor iedereen maar zijn bovenal interessant voor werkers in het onderwijs en de journalistiek, voor beleidsmakers, strategen en communicatie-experts.
Per Abdijsessie zijn twaalf tot vijftien belangstellenden welkom. Vanzelfsprekend worden alle maatregelen inzake de coronapandemie in acht genomen. Uit respect voor de  gastvrijheid van de religieuze gemeenschappen nemen we aan enkele van hun vieringen deel.

Prijs:
450 euro all in
NL49TRIO 0379670542 Tnv. Stichting World in Progress

Informatie en inschrijven
bij Ralf Bodelier 06 4181 7372 of ralf@worldinprogress.nl
of Mirjam Vossen 06 2864 6859 of mirjam@worldinprogress.nl

Leer veel meer over de Abdijsessies, bekijk de foto’s en lees de recensies op www.worldinprogress.nl

Nu delen: