Lezingen

Constructief communiceren

Zitten we op het goede spoor met onze communicatie? Welke impact heeft ons verhaal? Raken we de snaar die we willen raken? Het zijn vragen die elke organisatie zich van tijd tot tijd stelt.

In deze workshop help ik je om met een frisse bril naar je communicatie te kijken. We ontdekken de frames van jouw organisatie en die van partijen om je heen. We onderzoeken hoe je je de kans op impact kunt vergroten en hoe je kunt reageren op discussies in de media.

Tijdens de workshop deel ik relevante inzichten uit onderzoek naar framing, morele waarden en message testing. Je doet nieuwe inzichten op en krijgt tips waar je direct iets mee kunt. Elke workshop is maatwerk. Ik bespreek hoe ik het beste kan aansluiten bij de vragen die in jouw organisatie leven.

Het gaat beter met de wereld dan je denkt

Wanneer je het nieuws volgt, dan lijkt de wereld vooral één groot tranendal. Een kwart van de Nederlanders zegt dat ze soms of vaak het nieuws mijden omdat ze er somber van worden. Maar is dat wel nodig? Staat het er werkelijk zo slecht voor met de wereld als we vaak denken? Hoe krijgen de media het voor elkaar om ons wereldbeeld te vormen – en te vervormen?

Ik neem je mee in een serieus, maar ook luchtig en hoopvol stemmend verhaal over invloed van de media op ons wereldbeeld. De aandacht gaat daarbij uit naar grote, wereldwijde trends op het gebied van armoede, gezondheid, veiligheid en klimaat. Je leert hoe je medialogica kunt herkennen en wat je zelf kunt doen om alarmerend nieuws de baas te blijven.

Krijg je verhaal beter over het voetlicht en win draagvlak voor jouw missie.