Over Mirjam

foto: Marloes Coppes

Nieuwsgierigheid naar de impact van mediabeeldvorming is de rode draad in mijn werk. Ik schrijf over maatschappelijke onderwerpen als armoede, migratie en de invloed van technologie. En ik ben geboeid door de vraag hoe de media ons beeld van de wereld beïnvloeden. Dat zette me aan tot een onderzoek naar de framing van wereldwijde armoede, waar ik in 2018 op promoveerde. Mijn kennis over framing, beeldvorming en publieke beïnvloeding zet ik graag in om anderen te helpen.

Mijn kracht ligt in het reflecteren. Ik onderzoek de beeldvorming van maatschappelijke onderwerpen en hou mensen en organisaties daarmee een spiegel voor. Dat doe ik in onderzoeken, artikelen, blogs, en coaching- en adviestrajecten.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help organisaties die communiceren over maatschappelijk gevoelige onderwerpen om de juiste taal te vinden en het draagvlak voor hun zaak vergroten. Samen vinden we antwoord op de vraag hoe je je boodschap beter kunt verpakken. Ik werk het liefst met onderwerpen waarover iets te doen is in de samenleving. Ontwikkelingssamenwerking en vluchtelingen, kernenergie en landbouw, probleemwijken en de multiculturele samenleving. Het zijn uiteenlopende thema’s maar ze hebben één ding gemeen: ze maken discussies en emoties los, en dat maakt het voor bestuurders, beleidsmakers en communicatie-experts niet gemakkelijk om de juiste toon te vinden.

Neem contact op

Samen met jou bespreek ik welke kansen ik voor je zie om je verhaal beter over het voetlicht te krijgen, zodat je draagvlak voor jouw missie wint. Mail me via mirjam@worldinprogress.nl