Over mij

foto: Marloes Coppes

Nieuwsgierigheid naar de impact van mediabeeldvorming is de rode draad in mijn werk. Sinds mijn 27e ben ik journalist. Ik schrijf over maatschappelijke onderwerpen als armoede, migratie en de invloed van technologie. En ik ben geboeid door de vraag hoe de media ons beeld van de wereld beïnvloeden. Dat zette me aan tot een onderzoek naar de framing van wereldwijde armoede, waar ik in 2018 op promoveerde.

Mijn kracht ligt in het reflecteren. Ik onderzoek de beeldvorming van maatschappelijke onderwerpen en hou mensen en organisaties daarmee een spiegel voor. Dat doe ik in onderzoeken, artikelen, blogs, en presentaties. Ik krijg te horen dat mijn bijdragen aansprekend en helder zijn, nieuwe inzichten geven en aan het denken zetten.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik kan jouw organisatie helpen om inzicht te krijgen in je eigen communicatie, of in de manier waarop er over ‘jouw’ onderwerp wordt gecommuniceerd. Samen kunnen we antwoorden vinden op de vraag hoe je je boodschap zou kunnen verpakken. Daarnaast kan ik voor jouw publiek een presentatie of workshop geven over framing, beeldvorming en de invloed van de media. Met een groot aantal maatschappelijke thema’s kan ik uit de voeten. Zo dook ik onder andere in de beeldvorming van de multiculturele samenleving, de vakbond, kernenergie, ontwikkelingssamenwerking en ‘probleemwijken’.

Voor wie?

Afgelopen jaar was ik onder andere te gast bij Stay Human, Studium Generale Wageningen, VSO, Studentenvereniging EOS, de JOVD Groningen, Stichting Kernvisie, Humasol, Partos, de Fryske Akademie, Dorcas, Urenco, FNV en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Mijn artikelen en opinies verschenen in het Financieele Dagblad, De Volkskrant, De Groene Amsterdammer, De Dikke Blauwe en Elsevier.

mirjamvossen [@] gmail.com